Safarirejser

Safarirejser er noget for hele familien

Før i tiden handlede safarirejser om at tage til et udenlandsk land og skyde en masse vilde dyr, for derefter at bruge dem som trofæer hjemme i stuerne. Dog er verden en ganske anden nu til dags, da mange af disse eksotiske dyr nu er på listen over truede dyrearter, derfor har begrebet safarirejser taget en drastisk, og bedre, drejning. En safarirejse i dag handler ikke om at gøre skade eller at blande sig i dyrenes færden og liv, derimod handler det om at se de vilde og eksotiske dyr i deres naturlige miljø.

Det er denne nyfortolkede version af safarirejser som alle familier kan tage på med stor succes, da det giver både de voksne og børnene en følelse af at komme tæt på naturen og dyrene. For helt små børn giver det måske mere mening af besøge en zoologisk have, dog viser det sig, at både forældrene og de lidt større børn fra ca. 6+, lærer mere om dyrene, hvis man ser dem, i deres naturlige habitat. Dog handler safarirejser ikke kun om dyr, men også om selve naturen og de folkeslag og stammer, der lever et helt andet liv end herhjemme.

Forskellige muligheder for safarirejser i Afrika

Afrika bliver stadig betegnet som en del af den tredje verden, da menneskene her lever et helt andet liv og har andre dagligdagsproblemer ens man har herhjemme i Danmark. Derfor kan det for mange familier være en øjenåbner for især teenagebørn at komme på safarirejser i Afrika, da de lærer noget om privilegier og ofte får et nyt syn på hverdagen. Ser man på de generelle fordomme der findes mellem f.eks. Danmark og Afrika, vil man finde ord som dovenskab vs. overlevelse, madspild vs. underernæring og mange andre totale modsætninger. Mange familier vælger også at gå mere ind i U-landsarbejde, og støtte til organisationer, der forsøger at gøre en forskel, efter at have været på safarirejse i Afrika, da man på denne måde delvis kan mærke den store forskel på egen krop og psyke, ved blot at tilbringe nogle timer i vildmarken og landsbyerne.

Sådan pakker du til en safarirejse i f.eks. Afrika

Når man har booket årets safarirejser, skal man naturligvis tænke over, hvad man skal putte i sin kuffert inden afrejsen fra Danmark. Det er naturligvis vigtigt, at man husker den rigtige påklædning, da f.eks. varmen i Afrika er meget tør og hed, dog skal man huske at solens UV-tal er højere, da landet ligger tættere på Ækvator, derfor kan lette bluser eller cardigans blive en nødvendighed. Samtidig skal man naturligvis huske at pakke solbriller, kikkert og gode sko, man kan have på hvis man skal hoppe ud af bilen i forbindelse med de mange forskellige safarirejser. Der sker enormt meget på safarirejser, derfor kan det være en god idé at pakke en notesbog, eller dagbog, således at man kan nedskrive de ting man oplever og ser. Sidst men ikke mindst skal man huske sin eventyrlyst, hvilket i mange tilfælde ikke er svært.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *